Een betere nachtrust.

Een verzwaringsdeken zorgt voor een betere nachtrust. Verzwaarde dekens zijn gevuld met zorgvuldig uitgekozen materialen - zoals parels, balletjes of kettingen - die zorgen voor een fors gewicht en tijdens de slaap druk uitoefenen op het lichaam. Met een verzwaringsdeken voel je je als het ware omarmd tijdens je slaap. Verzwaarde dekens zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Onderzoeken tonen aan dat slapeloosheid en angst aanzienlijk worden verminderd door het slapen onder een verzwaard deken.

De 3 voordelen van onze dekens.

Ontspanning

De druk van een verzwaard deken voelt als een stevige knuffel of omhelzing, waardoor je je ontspannen voelt en beter zult slapen.  Door de druk wordt er melatonine aangemaakt in je lichaam wat zorgt voor een snellere en betere slaap. Hierdoor haal je meer uit je slaap en presteer je doorgaans overdag veel betere dan eerst.

Wetenschappelijk bewezen

Uit onderzoek blijkt dat mensen die met een verzwaringsdeken slapen een langere slaaptijd hebben en ’s nachts minder vaak wakker zijn in vergelijking met personen die onder normaal beddengoed slapen. De proefpersonen met het verzwaard deken geven aan dat ze beter slaper en meer uitgerust wakker worden.

Tegen angst en stress

De intense druk van een verzwaringsdeken zorgt voor een rustgevend effect dat angst vermindert. Omdat een verzwaard deken een kalmerend effect heeft en de slaap bevordert, helpt het ook mensen die last hebben van symptomen op het gebied van hyperactiviteit en rusteloosheid.

Werkt het echt? Lees onze reviews!

Heb jij stress?

Veel mensen kunnen in de nacht niet goed slapen, dit wordt meestal veroorzaakt door stress. Zelfs als je erg moe bent, kan het zijn dat je door de stress niet in slaap kan vallen. Dit kan erg vervelend zijn en daarom dat we in dit artikel je gaan helpen met een oplossing.


Is er een slaapprobleem?

Het is belangrijk dat we voldoende slapen in de nacht, op die manier kunnen we de volgende dag goed presteren. Gemiddeld slapen we tussen de 7 à 8 uur per nacht, het is niet erg als je een keer wat korter slaapt. Als dit zich vaker voordoet, dan is dit wel een probleem. Het zorgt er namelijk voor dat je dan concentratieproblemen, stressklachten en zelfs een burn-out kan krijgen. Je kan spreken van een slaapstoornis als dit je bekend voorkomt:

  • Het duurt langer dan 30 minuten voordat je in slaap valt
  • Je wordt veel te vroeg wakker iedere keer
  • Midden in de nacht word je wakker en je kan dan niet meer slapen

Als je één van deze symptomen vaker meemaakt, dan spreken we waarschijnlijk over een slaapstoornis.


Hoe los je dit op?

Er zijn verschillende manieren om stress bij het slapen op te lossen, het belangrijkste is dat je de stress probeert te vervangen door iets positiefs. Dit moet er tegelijkertijd voor zorgen dat het je behoefte om te gaan slapen stimuleert, denk bijvoorbeeld aan het lezen van een boek. Probeer ook de zaken die je dwarszitten op te schrijven en daar overdag mee aan de slag gaat.


Het gebruik van een verzwaringsdeken

Stress kan ook te maken hebben met andere factoren, denk bijvoorbeeld aan angst of een trauma. Een verzwaringsdeken kan daar de juiste oplossing voor zijn, dit is een deken die zwaarder is gemaakt en hierdoor een ontspannen gevoel geeft. Een persoon die een trauma heeft of last heeft van zijn angst, die krijgt met een verzwaringsdeken een gevoel van veiligheid. Dit kan je vergelijken met het bekende knuffel-effect. De zenuwstelsel gaat namelijk ontspannen en dat kan zelfs pijn verlichten.

Ook bij mensen die geen angst of een trauma hebben, kan een verzwaringsdeken je nachtrust bevorderen. Dit is écht iets wat je ervaren moet hebben, vooral als je slaapproblemen hebt.


Het verzwaringsdeken van Otazy

Als je een verzwaringsdeken wilt, dan kan je die het best aanschaffen bij Otazy. Je krijgt namelijk een verzwaringsdeken die geweven is met satijn en organisch katoen, maar dat is niet alles. Wat de dekens zo uniek maken, is dat er hypoallergene glasparels in verwerkt zijn (die niet giftig zijn). De parels zijn gelijkmatig verdeeld in vierkante cassettes, hierdoor zal je op elke gedeelte van het deken hetzelfde voelen. Dit zal je alleen maar meer ontspanning bieden en je kan dus van een zeer goede nachtrust uitgaan.

Het gewicht van het deken is 9 kilo en is geschikt voor mensen tussen de 75 en 90 kilo. Je krijgt er een gratis reistas bij, zodat je jouw verzwaringsdeken makkelijk kan meenemen als je op reis gaat. Wij vinden het belangrijk dat je een goede nachtrust hebt, om dit nog meer te stimuleren, geven we je ook een gratis slaapmasker bij. Een slaapmasker zorgt voor complete duisternis en hierdoor zal je in een diepe slaap terechtkomen. Het verzwaringsdeken en het slaapmasker zorgen er samen voor dat je de nachtrust krijgt die je verdient.

Wacht niet te lang met bestellen, een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid. Binnen 24 uur kan je het verzwaringsdeken al bij je thuis hebben en kan je heerlijk gaan slapen!

 

Waarom Otazy?
Meerdere aanbieders beweren dat hun verzwaringsdeken het verschil gaat maken. Daarom hebben wij even alles voor je op een rijtje gezet.
Otazy® verzwaringsdeken
Hulp van gecertificeerde slaapexperts
7-laags deken zodat alles netjes blijft.
Gebruik van organische duurdere luxe stoffen
Gaat minimaal 5 jaar mee
Inclusief masker en draagtas
Andere verzwaringsdekens
Hulp van klantenservicemedewerkers
5-laags welke snel slijten
Gebruik van slecht afgewerkte stoffen
Eerste gebreken na 1 jaar
Geen bijzondere extra's
Otazy® verzwaringsdeken
Ben je al benieuwd naar onze dekens? Start dan de zoektocht naar je deken.
Smart Toothbrush
7 lagen
Onze deken heeft 7 lagen welke zorgen voor optimaal slaapcomfort.
Met gratis draagtas
Zodat je de deken kunt opbergen of mee kunt nemen.
In elk formaat
Wij hebben dekens in elk formaat voor kinderen en volwassenen
Inclusief masker
Je krijgt een verzwaringsmasker die je oogleden helpen ontspannen.
In elk gewicht
Voor elke levensfasen hebben wij een bijpassend gewicht.
Extra lange garantie
Wij staan achter ons product en helpen je graag als er iets niet in orde is.

Welke deken past bij mij?

Een belangrijk aspect in het bestelproces is het kiezen van de juiste deken.

Er dienen 3 keuzes gemaakt te worden:

- Welke maat kies ik
- Welk gewicht kies ik
- Welke kleur kies ik


Het kiezen van de maat en kleur zal geen vragen oproepen. Veelal kies je de maat van je huidige dekbed om je huidige dekbedovertrekken te kunnen blijven gebruiken. Heb je veel lichte kleuren overtrekken, kies je voor de ecru kleur.


Het kiezen van het juiste gewicht hangt af van je lichaamsgewicht. De bandbreedte staat aangegeven bij de dekens om direct de juiste deken te vinden.
Wilt u weten hoe wij deze bandbreedte berekend hebben, dan volgt hier een uitleg van onze berekening.


Hoe hebben wij deze adviezen berekend ?


Bij de standaard maat verzwaringsdeken van 150 x 200 wordt een deken met een gewicht van 10-12% van je lichaamsgewicht geadviseerd. In het uitgewerkte voorbeeld gaan we uit van een deken van 7 kilo welke past bij een gewicht tussen 60 en 70 kilo.


Wij hebben berekend onder hoeveel kilo je daadwerkelijk ligt, immers is jouw lichaam geen 150 x 200 cm. en vervolgens uitgerekend welk gewicht per 10cm² hier bij hoort.


Nu is bekend bij (bijvoorbeeld) een deken van 7 kilo (passend bij een persoon met een gewicht tussen de 60 en 70 kilo) het gewicht per 10cm²: Х gram is. Dit hebben wij vermenigvuldigd x 144 (het gedeelte waaronder je ligt). Nu weet je hoeveel kilo van deze deken jou bedekt. Wij hebben vervolgens het percentage van dit gewicht ten opzichte van beide gewichten 60 en 70 kilo berekend. Dit percentage ligt tussen 4.8% en 5.8%.


Kortom: het gewicht waaronder je ligt is tussen de 4.8% en 5.8% van jouw lichaamsgewicht.


Met deze gegevens is het nu vrij eenvoudig uit te rekenen welk lichaamsgewicht past bij (bijvoorbeeld) een deken van 240 x 220 en 11,5 kilo zwaar is.


Bij een deken van 240 x 220 van 11,5 kilo, lig je onder 3.136 kg. (11.500 gram/528 vakjes van 10cm² x 144) Is dit 4,8% van je lichaamsgewicht, dan is jouw lichaamsgewicht (afgerond) 65 kg, Is dit 5,8% van je lichaamsgewicht, dan is jouw lichaamsgewicht (afgerond) 55 kilo. Wij adviseren deze deken aan personen met een gewicht tussen 55 en 65 kilo. Gebruik je deze deken samen, dan neem je het gemiddelde gewicht van jullie beiden (beide gewichten bij elkaar optellen en delen door 2).


Omdat wij meerdere maten dekens voeren en je uiteindelijk altijd onder een klein deel van de deken ligt, is er geen standaard vuistregel te hanteren.
Dit is een advies. Uiteraard staat het je vrij om een andere deken te kiezen gebaseerd op je persoonlijke voorkeur.

Kies je dekeen

Otazy® Verzwaringsdeken - 7 laags - 140x200cmOtazy® Verzwaringsdeken - 7 laags - 140x200cm

Otazy® Verzwaringsdeken - 7 laags - 140x200cm

Otazy

Kleur
Grijs
Grijs
Ecru
Gewicht
9KG (voor lichaamsgewicht tussen 75 en 90 kg)
5.5KG (voor lichaamsgewicht tussen 45 en 55 kg)
7KG (voor lichaamsgewicht tussen 55 en 65 kg)
9KG (voor lichaamsgewicht tussen 75 en 90 kg)
8KG (voor lichaamsgewicht tussen 65 en 75 kg)
Sold Out
Otazy® Verzwaringsdeken - 7 laags - 200x200cmOtazy® Verzwaringsdeken - 7 laags - 200x200cm

Otazy® Verzwaringsdeken - 7 laags - 200x200cm

Otazy

Kleur
Grijs
Grijs
Ecru
Gewicht
7KG (voor lichaamsgewicht tussen 45 en 60 kg)
7KG (voor lichaamsgewicht tussen 45 en 60 kg)
9KG (voor lichaamsgewicht tussen 60 en 75 kg)
11.5KG (voor lichaamsgewicht tussen 75 en 90 kg)
Sold Out
Otazy® Verzwaringsdeken - 7 laags - 220x240cmOtazy® Verzwaringsdeken - 7 laags - 220x240cm

Otazy® Verzwaringsdeken - 7 laags - 220x240cm

Otazy

Kleur
Grijs
Grijs
Ecru
Gewicht
11.5KG (Voor gemiddeld lichaamsgewicht tussen 55 en 65 kg)
11.5KG (Voor gemiddeld lichaamsgewicht tussen 55 en 65 kg)
13.5KG (voor gemiddeld lichaamsgewicht tussen 65 en 75 kg)
11.5KG (voor gemiddeld lichaamsgewicht tussen 55 en 65 kg)
13.5KG (Voor gemiddeld lichaamsgewicht tussen 65 en 75 kg)
15.5KG (Voor gemiddeld lichaamsgewicht tussen 75 en 90 kg)
Sold Out
Otazy® Verzwaringsdeken voor Kinderen - 7 laags - 140x200cmOtazy® Verzwaringsdeken voor Kinderen - 7 laags - 140x200cm

Otazy® Verzwaringsdeken voor Kinderen - 7 laags - 140x200cm

Otazy

Kleur
Grijs
Grijs
Ecru
Gewicht
3.5KG voor Kids (voor lichaamsgewicht tussen 30 en 35 kg)
3.5KG voor Kids (voor lichaamsgewicht tussen 30 en 35 kg)
4.5KG (voor lichaamsgewicht tussen 35 en 45 kg)