Welke verzwaringsdeken moet ik nemen?

Feb 12, 21
Welke verzwaringsdeken moet ik nemen?

Een belangrijk aspect in het bestelproces is het kiezen van de juiste deken.

Er dienen 3 keuzes gemaakt te worden:

- Welke maat kies ik
- Welk gewicht kies ik
- Welke kleur kies ik


Het kiezen van de maat en kleur zal geen vragen oproepen. Veelal kies je de maat van je huidige dekbed om je huidige dekbedovertrekken te kunnen blijven gebruiken. Heb je veel lichte kleuren overtrekken, kies je voor de ecru kleur.


Het kiezen van het juiste gewicht hangt af van je lichaamsgewicht. De bandbreedte staat aangegeven bij de dekens om direct de juiste deken te vinden.
Wilt u weten hoe wij deze bandbreedte berekend hebben, dan volgt hier een uitleg van onze berekening.


Hoe hebben wij deze adviezen berekend ?


Bij de standaard maat verzwaringsdeken van 150 x 200 wordt een deken met een gewicht van 10-12% van je lichaamsgewicht geadviseerd. In het uitgewerkte voorbeeld gaan we uit van een deken van 7 kilo welke past bij een gewicht tussen 60 en 70 kilo.


Wij hebben berekend onder hoeveel kilo je daadwerkelijk ligt, immers is jouw lichaam geen 150 x 200 cm. en vervolgens uitgerekend welk gewicht per 10cm² hier bij hoort.


Nu is bekend bij (bijvoorbeeld) een deken van 7 kilo (passend bij een persoon met een gewicht tussen de 60 en 70 kilo) het gewicht per 10cm²: Х gram is. Dit hebben wij vermenigvuldigd x 144 (het gedeelte waaronder je ligt). Nu weet je hoeveel kilo van deze deken jou bedekt. Wij hebben vervolgens het percentage van dit gewicht ten opzichte van beide gewichten 60 en 70 kilo berekend. Dit percentage ligt tussen 4.8% en 5.8%.


Kortom: het gewicht waaronder je ligt is tussen de 4.8% en 5.8% van jouw lichaamsgewicht.


Met deze gegevens is het nu vrij eenvoudig uit te rekenen welk lichaamsgewicht past bij (bijvoorbeeld) een deken van 240 x 220 en 11,5 kilo zwaar is.


Bij een deken van 240 x 220 van 11,5 kilo, lig je onder 3.136 kg. (11.500 gram/528 vakjes van 10cm² x 144) Is dit 4,8% van je lichaamsgewicht, dan is jouw lichaamsgewicht (afgerond) 65 kg, Is dit 5,8% van je lichaamsgewicht, dan is jouw lichaamsgewicht (afgerond) 55 kilo. Wij adviseren deze deken aan personen met een gewicht tussen 55 en 65 kilo. Gebruik je deze deken samen, dan neem je het gemiddelde gewicht van jullie beiden (beide gewichten bij elkaar optellen en delen door 2).


Omdat wij meerdere maten dekens voeren en je uiteindelijk altijd onder een klein deel van de deken ligt, is er geen standaard vuistregel te hanteren.
Dit is een advies. Uiteraard staat het je vrij om een andere deken te kiezen gebaseerd op je persoonlijke voorkeur.