Waarom stress leidend is in je slaapkwaliteit

Oct 20, 20
Waarom stress leidend is in je slaapkwaliteit

Waarom stress leidend is in je slaapkwaliteit

Veel mensen kunnen in de nacht niet goed slapen, dit wordt meestal veroorzaakt door stress. Zelfs als je erg moe bent, kan het zijn dat je door de stress niet in slaap kan vallen. Dit kan erg vervelend zijn en daarom dat we in dit artikel je gaan helpen met een oplossing.


Is er een slaapprobleem?

Het is belangrijk dat we voldoende slapen in de nacht, op die manier kunnen we de volgende dag goed presteren. Gemiddeld slapen we tussen de 7 à 8 uur per nacht, het is niet erg als je een keer wat korter slaapt. Als dit zich vaker voordoet, dan is dit wel een probleem. Het zorgt er namelijk voor dat je dan concentratieproblemen, stressklachten en zelfs een burn-out kan krijgen. Je kan spreken van een slaapstoornis als dit je bekend voorkomt:

  • Het duurt langer dan 30 minuten voordat je in slaap valt
  • Je wordt veel te vroeg wakker iedere keer
  • Midden in de nacht word je wakker en je kan dan niet meer slapen

Als je één van deze symptomen vaker meemaakt, dan spreken we waarschijnlijk over een slaapstoornis.


Hoe los je dit op?

Er zijn verschillende manieren om stress bij het slapen op te lossen, het belangrijkste is dat je de stress probeert te vervangen door iets positiefs. Dit moet er tegelijkertijd voor zorgen dat het je behoefte om te gaan slapen stimuleert, denk bijvoorbeeld aan het lezen van een boek. Probeer ook de zaken die je dwarszitten op te schrijven en daar overdag mee aan de slag gaat.


Het gebruik van een verzwaringsdeken

Stress kan ook te maken hebben met andere factoren, denk bijvoorbeeld aan angst of een trauma. Een verzwaringsdeken kan daar de juiste oplossing voor zijn, dit is een deken die zwaarder is gemaakt en hierdoor een ontspannen gevoel geeft. Een persoon die een trauma heeft of last heeft van zijn angst, die krijgt met een verzwaringsdeken een gevoel van veiligheid. Dit kan je vergelijken met het bekende knuffel-effect. De zenuwstelsel gaat namelijk ontspannen en dat kan zelfs pijn verlichten.

Ook bij mensen die geen angst of een trauma hebben, kan een verzwaringsdeken je nachtrust bevorderen. Dit is écht iets wat je ervaren moet hebben, vooral als je slaapproblemen hebt.


Het verzwaringsdeken van Otazy

Als je een verzwaringsdeken wilt, dan kan je die het best aanschaffen bij Otazy. Je krijgt namelijk een verzwaringsdeken die geweven is met satijn en organisch katoen, maar dat is niet alles. Wat de dekens zo uniek maken, is dat er hypoallergene glasparels in verwerkt zijn (die niet giftig zijn). De parels zijn gelijkmatig verdeeld in vierkante cassettes, hierdoor zal je op elke gedeelte van het deken hetzelfde voelen. Dit zal je alleen maar meer ontspanning bieden en je kan dus van een zeer goede nachtrust uitgaan.

Het gewicht van het deken is 9 kilo en is geschikt voor mensen tussen de 75 en 90 kilo. Je krijgt er een gratis reistas bij, zodat je jouw verzwaringsdeken makkelijk kan meenemen als je op reis gaat. Wij vinden het belangrijk dat je een goede nachtrust hebt, om dit nog meer te stimuleren, geven we je ook een gratis slaapmasker bij. Een slaapmasker zorgt voor complete duisternis en hierdoor zal je in een diepe slaap terechtkomen. Het verzwaringsdeken en het slaapmasker zorgen er samen voor dat je de nachtrust krijgt die je verdient.

Wacht niet te lang met bestellen, een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid. Binnen 24 uur kan je het verzwaringsdeken al bij je thuis hebben en kan je heerlijk gaan slapen!