Moeite met slapen? Een verzwaringsdeken helpt!

Oct 20, 20
Moeite met slapen? Een verzwaringsdeken helpt!

Het niet goed in slaap kunnen vallen of nachtenlang wakker liggen, is probleem waar veel mensen mee kampen. Slaapproblemen kunnen leiden tot vermoeidheid, lusteloosheid en een verminderde actieve houding. Een verzwaringsdeken kan uitkomst bieden.


Verzwaringsdeken - voor een betere nachtrust

Een verzwaringsdeken zorgt voor een betere nachtrust. Verzwaarde dekens zijn gevuld met zorgvuldig uitgekozen materialen - zoals parels, balletjes of kettingen - die zorgen voor een fors gewicht en tijdens de slaap druk uitoefenen op het lichaam. Met een verzwaringsdeken voel je je als het ware omarmd tijdens je slaap. Verzwaarde dekens zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Onderzoeken tonen aan dat slapeloosheid en angst aanzienlijk worden verminderd door het slapen onder een verzwaard deken.3 voordelen van een verzwaringsdeken

#1 - Een verzwaringsdeken zorgt voor ontspanning
De druk van een verzwaard deken voelt als een stevige knuffel of omhelzing, waardoor je je ontspannen voelt en beter zult slapen.

#2 - Wetenschappelijk bewezen effect
Uit onderzoek blijkt dat mensen die met een verzwaringsdeken slapen een langere slaaptijd hebben en ’s nachts minder vaak wakker zijn in vergelijking met personen die onder normaal beddengoed slapen. De proefpersonen met het verzwaard deken geven aan dat ze beter slaper en meer uitgerust wakker worden.

#3 - Een verzwaringsdeken vermindert angstgevoelens en rusteloosheid
De intense druk van een verzwaringsdeken zorgt voor een rustgevend effect dat angst vermindert. Omdat een verzwaard deken een kalmerend effect heeft en de slaap bevordert, helpt het ook mensen die last hebben van symptomen op het gebied van hyperactiviteit en rusteloosheid.


Otazy verzwaringsdekens

Heb je ook behoefte aan een kalmerende en rustgevende slaap? Wil je uitgerust wakker worden en actief starten aan een nieuwe dag? Een verzwaringsdeken van Otazy kan je hiermee helpen.
De Otazy verzwaringsdekens zorgen voor de beste nachtrust. De verzwaarde dekens zijn vervaardigd uit kwalitatief organisch katoen en gevuld met hypoallergene glasparels die de deken verzwaren.

Lees meer over de verzwaringsdekens van Otazy.

Heb je een vraag of wil je meer informatie over verzwaringsdekens? Neem gerust contact met ons op. De experts van Otazy helpen je graag verder.